ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1978!
Facebook Instagram YouTube
 
ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Ο Εξυπνούλης κι ο Χαζούλης, δύο φίλοι, σκάβουν στην αυλή του σπιτιού τους. Ξαφνικά χτυπουν κάτι που μοιάζει με "ΔΙΣΚΟ" ο οποίος περιέχει έναν αρχαίο χάρτη . Οι δύο φίλοι προσπαθούν μάταια να μεταφράσουν το χάρτη όταν ξαφνικά ο "Δισκος" ζωντανεύει και εξειγεί στα παιδιά ότι ο χάρτης δείχνει ένα νησί που σ' αυτό μένουν όσοι απέμειναν από τη χαμένη Ατλαντίδα. Μη πιστεύοντας τα παιδιά το δίσκο αυτός προσφέρεται να τους μεταφέρει στο νησί. Και η περιπέτεια τους αρχίζει ....

Ένα έργο που περνάει μηνύματα στα παιδιά αλλά και τους μεγάλους για την Ειρήνη και το περιβάλλον.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Νίκος Γκότσης

ΜΟΥΣΙΚΗ: Ακης Φλωρεντής

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Νίκος Γκότσης

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση

ΣΚΗΝΙΚΑ: Νίκος Γκότσης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΩΝ: Νίκος Γκότσης

 

 

Ο ΝΕΡΟΚΟΛΟΚΥΘΑΣ & Ο ΑΓΡΙΟΑΓΚΥΝΑΡΑΣ

 

Δύο καλοί φίλοι, ο Νεροκολοκύθας κι ο Αγριοαγγυνάρας που ζούνε μέσα στη πόλη, δε βρίσκουν χώρο για να παίξουν . Έτσι λοιπόν αποφασίζουν να πάνε μια εκδρομή στο βουνό, όπου εκεί όμως τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις !!!

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ : 45' λεπτά

ΜΟΥΣΙΚΗ : Νίκος Γκότσης

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Δήμητρα Πετριτσοπούλου

ΚΕΙΜΕΝΟ : Νίκος Γκότσης

ΣΚΗΝΙΚΑ : Βίλυ Πεϊόγλου

 

 

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΥΣΑΥΡΟΣ

 

Ο Δάσκαλος του χωριού βάζει, στα παιδιά της τάξης του, ένα πρόβλημα για να λύσουν. Τους ζητάει να ψάξουν να βρουν που βρίσκεται ο πραγματικός θησαυρός .Έτσι λοιπόν τρεις φίλοι , η Λεμονιά , ο Κήτσος κι ο Μήτρος , νομίζοντας ότι ο Δάσκαλος "θησαυρό" εννοούσε χρυσάφια και διαμάντια ,ψάχνουν απεγνωσμένα σ'όλο το χωριό για να τα βρουν. Στο δρόμο τους όμως θα συναντήσουν την πονηρή αλεπού , που θα προσπαθήσει να τους κοροϊδέψει και να τους πάρει τα λεφτά...

Ένα έργο που περνάει μηνύματα στα παιδιά για τη συνείδηση και τη φιλία.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ : Νίκος Γκότσης

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Ειρήνη Γκότση

ΣΚΗΝΙΚΑ : Μάριος Χονδρογιάννης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΩΝ : Νίκος Γκότσης

 

 

Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΛΑΚΗ

 

Ο Αφελάκης (ένα μικρό παιδί) κατασκεύασε ένα πύραυλο για να πάει στο φεγγάρι. Εκτός όμως από τον πύραυλο έφτιαξε πάνω σ' αυτόν και μια μπουνιά. Είχε πληροφορίες ότι εκεί στο φεγγάρι έχει άγριους , και θα έπρεπε κι αυτός να έχει τα "αμυντικά" του όπλα. Έτσι λοιπόν όταν ακούγεται η λέξη ΕΙΡΗΝΗ και βρίσκεσαι δίπλα στον πύραυλο, αυτός δίνει μπουνιά . Έτοιμος λοιπόν βάζει τον πύραυλο μπροστά και με τη βοήθεια των παιδιών, ο πύραυλος θα πάει στο φεγγάρι. Τα πράγματα όμως εκεί δεν είναι όπως του τα είχαν πει ...

 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Νίκος Γκότσης

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση

ΣΚΗΝΙΚΑ : Μάριος Χονδρογιάννης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΩΝ : Νίκος Γκότσης

 

 

 

 

 

 

Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ο Γέρο μύθος μεταφέρει τα παιδιά στο παραμύθι. Ένα παραμύθι που δεν έχει αρχοντοπούλες ,πριγκιπόπουλα πάνω σ'άσπρα άλογα αλλά ... ένα φτωχικό σπίτι με τον πατέρα ,τη μητέρα και την κόρη τους Ειρήνη. Το κρύο είναι τσουχτερό κι ο πατέρας βγαίνει έξω να μαζέψει ξύλα για το τζάκι. Οι στρατιώτες όμως του άρχοντα " ΣΠΑΘΙ " τον βάζουνε με την απειλή των όπλων να φέρει ξύλα γι'αυτόν. Ο πατέρας υπακούει ,όχι από φόβο ,μα μήπως η κόρη τους Ειρήνη μείνει δίχως λίγη φωτιά ...

 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Νίκος Γκότσης

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση

ΣΚΗΝΙΚΑ: Μάριος Χονδρογιάννης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΩΝ Νίκος Γκότσης

 

 

 

 

 

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΑΛΑΝΤΙΝ

Το "Μαγικό κουτί του Αλαντίν" είναι ένα παραμύθι ,που μας μεταφέρει πολλά χρόνια πριν από τη Γέννηση του Χριστού . Ο Αλαντίν βρίσκει ένα "μαγικό κουτί" που τον μεταφέρει στον πύργο της Σταχτοπούτας, στο παλάτι ενός πασά, στους 12 Θεούς του Ολύμπου, και τέλος στο βράχο που είναι αλυσοδεμένος ο Προμηθέας.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Νίκος Γκότσης

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση

ΣΚΗΝΙΚΑ: Βιλυ Πέϊογλου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΩΝ : Νίκος Γκότσης

 

 

ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ-ΤΡΕΛΟ ΚΟΥΚΛΟΠΑΝΗΓΥΡΙ

Το κουκλοπανηγύρι είναι μια παράσταση με 6 διαφορετικά σκετς .

Το πρώτο ,οι "φίλοι μας τα ζώα" , αναφέρεται σε μια μικρή κοινωνία ζώων που καταπιέζονται από το λιοντάρι και το βοηθό του το λυκόσκυλο. Τα ζώα όμως δε θα κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα .

Στο δεύτερο σκετς , με φόντο τον πύργο του Aifel και μουσική υπόκρουση Enriko Macias , μια παριζιάνα βγαίνει στη σκηνή και ... καπνίζει αληθινό τσιγάρο επι σκηνής!!! .

Αμέσως μετά , ανάμεσα από τεράστιες πολυκατοικίες , θα ακολουθήσει μια μονομαχία για.....λίγο ήλιο !!!

Και στο τέλος του πρώτου μέρους ο Τζιμης με το συγκρότημα του θα τραγουδήσει heavy Metal .

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τραγούδι από τη Φραγκαέλα Κρατά και με μία συνέντευξη που θα της πάρει ο δημοσιογράφος "Φραγκαφερτάκης".

Στη συνέχεια σ' ένα παραδοσιακό κουτουκάκι η " Ρεμπέτικη Κομπανία " με την Μπέμπα Τρέλλα , θα τραγουδήσει ένα ρεμπέτικο τραγούδι .

Και η παράσταση τελειώνει μ'ένα σκετσάκι (ανέκδοτο) από τον Φραγκαφερτάκη και το μεθύστακα ...

 

ΚΕΙΜΕΝΟ : Νίκος Γκότσης

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ : Ειρήνη Γκότση

ΣΚΗΝΙΚΑ : Βίλυ Πέϊογλου

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΩΝ : Νίκος Γκότσης

 

 

  Copyright © marionette.gr" Réalisation emile ®